eF's life

Csupán gondolatok felvázolásának indult, hogy mi lesz belőle??! Meglátjuk...

Braskó Csaba…köszönöm!

"Sokan nem merik igazán akarni, amit akarnak, csupán azért, mert még nem tudják, hogyan válhat valóra." - Jack Canfield

 

Néhány embernek ismerős lehet ez a név, viszont mások nem tudják hova tenni Őt. Braskó Csabának a hivatása szemléletfejlesztő. Mit is jelent ez valójában? A számunkra hitt legnehezebb problémákra is a legegyszerűbb választ adja.

Sokáig én sem ismertem Őt, azonban egy kölcsönbe kapott könyv által felfedeztem a világát. Eleinte nem akartam elolvasni Múzsa című könyvét. A mű 2013 szeptemberében jelent meg, ennek ellenére bekerült a Bookline 2013-as év száz legsikeresebb könyve közé.

Sokszor nekiálltam, letettem, majd újra elkezdtem. Az első fejezet után elölről kellett kezdenem, mert nem értettem. A kezdeti nehézségek ellenére, azonban 2 nap alatt elolvastam. Azt nem mondanám, hogy megváltoztatta az életemet, de nagyon nagy hatással volt rám az írása. Nem szeretnék belefolyni a részletekbe, sem spoilert írni, de azért pár szóban leírnám miről is van szó.

Éva pultos lányként dolgozik. Élete sokaknak ismerős lehet. Röviden tönkrement kapcsolat, kiállhatatlan munkahely és főnök, anyagi problémák hegye. A változást egy idegen hozza az életébe, akivel munka közben szóba elegyedett. Ebből a beszélgetésből később folyamatos találkozások lesznek (de mielőtt még valaki félreértené, nem szerelmi kapcsolatról lesz szó…). Már önmagában is elég nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy idegennel szóba álljunk, ahhoz meg még nagyobb, hogy tanácsot fogadjunk el másoktól. Éva ezt megtette, a beszélgetések kapcsán az életét kezdte egy másik nézőpontból megismerni. Lassacskán rájött, hogy bármin lehet változtatni csak akarni kell. Mindenhonnan van kiút, és még a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni.

Midenkinek mást jelent ez a könyv, máshogy értelmezik, a címből kiindulva a szerelmet várják a végén. Azonban ez nem az. A gondolkodást változtatja meg. Semelyik emberben nincsen hiba, a gondolkodásunkban van az, azonban ha egy más nézőpontból szemléljük meg az adott dolgot, minden teljesen más értelmet nyer.

 

"Mindig lesznek olyanok, akik azt mondják: te nem tudod megcsinálni. De csak akkor lesz igazuk, ha hiszel nekik. Sohasem hallottam még gazdag embertől, hogy >>nem lehet több pénzem<<, szegénytől viszont már rengetegszer." - Robert Kiyosaki

 

crisis

alkotói válság, zh-válság, káosz válság van éppen.

napi igazság

Olyan valaki mellett állj meg, aki nem fél veled lenni. Akinek minden perc ajándék melletted. Akinek csodálatos vagy. Pont úgy, ahogy vagy. Mindenkor és akárhogy. Aki gondol rád, és aki törődik veled. Aki nem fut el, mikor rossz passzban vagy, sírsz, vagy kiabálsz. Akinek a legnagyobb félelme életében, hogy elveszít téged. Akinek egész nap a gondolataiban jársz. Aki, ha nem is mondja minden percben, hogy szeret, de érezteti veled minden nap. Akinek a leghétköznapibb pillanat is ünneppé változik melletted. Akinek a szeme mosolyog, ha rád néz. Akit egy érintéssel feltüzelsz. Aki egy mondatával izgalomba hoz. Aki átölel egy nehéz nap után, és meghallgat, ha fáj valami. Ilyen valaki mellett horgonyozz le. Soha, soha ne érd be kevesebbel!